Slimdoo up tablets

0

Voeding tijdens de zwangerschap: wat te eten?

Een gezonde voeding tijdens de zwangerschap en een gezonde levensstijl verminderen complicaties zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. En dat niet alleen: uit veel onderzoeken blijkt dat deze twee factoren ook van belang zijn voor het ongeboren kind. Hier zijn enkele tips over welke voedingsmiddelen de voorkeur hebben en welke niet
Afbeelding voor de auteur: Claudia Carletti

Claudia Carletti, voedingsdeskundige en diëtist bij het IRCCS kraam- en kinderziekenhuis “Burlo Garofolo” in Triëst, auteur van het boek “I eat like you”, voert onderzoek, training en verspreidingsactiviteiten uit met betrekking tot in het bijzonder voeding en preventie van obesitas bij kinderen.

Een gevarieerde en evenwichtige voeding is belangrijk op elk moment van het leven, maar wordt nog belangrijker tijdens de zwangerschap. In feite kan deze periode een kans worden voor verandering om, indien nodig, de voeding te verbeteren, niet alleen van de vrouw maar van alle andere leden van het gezin. In dit artikel zullen we begrijpen wat te eten en wat te vermijden tijdens de zwangerschap, welke voedingsmiddelen de voorkeur hebben en welke niet.

  • Uppa-gids
  • Zwangerschap van week tot week

Symptomen van zwangerschap

Vruchtwaterpunctie, echo’s, analyses: nuttige tests Gebruik van medicijnen en vaccins Zwangerschap van week tot week Goede voeding tijdens de zwangerschap Het wordt algemeen erkend dat gezond eten tijdens de zwangerschap en een gezonde levensstijl maternale complicaties tijdens zowel de zwangerschap als de bevalling verminderen, maar wat misschien minder bekend is, en veel epigenetische onderzoeken tonen aan, is dat deze twee factoren ook belangrijk zijn voor het ongeboren kind.

symptomen-van-zwangerschap In feite wordt tijdens het intra-uteriene leven de basis gelegd voor de toekomstige gezondheid van het kind, tot aan het volwassen leven. Voeding tijdens de zwangerschap beïnvloedt ook veel chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Deze problemen lijken in feite sterk verband te houden met verkeerde voeding al tijdens het leven in de baarmoeder.

Wat te eten tijdens de zwangerschap?

Een zwangere vrouw moet niet “eten voor twee”, zoals sommige grootmoeders zeiden en misschien nog steeds zeggen, maar eerder twee keer zo lekker! Een gevarieerde en evenwichtige voeding is rijk aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de huidige en toekomstige gezondheid van moeder en baby.

De indicaties over wat te eten tijdens de zwangerschap voor een gezonde voeding zijn eigenlijk zeer vergelijkbaar met die voor niet-zwangere vrouwen, met een paar uitzonderingen vanwege het feit dat de iets hogere caloriebehoefte van de aanstaande vrouw gemakkelijk bereikt kan worden met kleine en gezonde tussendoortjes (gedroogd fruit, fruit, een pakje crackers, enz.)