Hoe geneeskrachtig is wietoli

0

Als het evenwicht niet voor elke maaltijd wordt bereikt, maak er dan geen drama van, probeer het te krijgen met maaltijden voor de hele dag of hooguit voor de hele week, zonder te vergeten dat u echter weinig of veel calorieën moet invoeren van koolhydraten en van eiwitten tot elke maaltijd.

Goed eten om beter te slapen, niet dik worden, moet een dagelijkse gewoonte worden, een gewoonte die je gezonder maakt.

Om beter te slapen voor jongeren, eet gewoon meer groenten en fruit.Geen pillen nodig. Uit een onderzoek van de Universiteit van Michigan onder jongeren tussen de twintig en dertig blijkt dat de consumptie van fruit en groenten een effect heeft op de slaap.

Zelfs sterker bij meisjes

  • Wetenschappelijke studies die als geteste populatie die van jongvolwassenen hebben, vooral als ze gezond zijn of zonder grote gezondheidsproblemen, zijn binnen handbereik.
  • In plaats daarvan zou het wenselijk zijn dat deze leeftijdsgroep meer wordt onderzocht, omdat veranderingen in het voedingspatroon of het leven van jongeren het ontstaan ​​van verschillende pathologieën kunnen voorkomen of op zijn minst vertragen.

Zoals het geval is met deze interessante studie van de University of Michigan, gepubliceerd in de Sleep Health Journal, waaruit bleek dat je door de kwaliteit van de voeding te verbeteren, ook de slaap verbetert. (Door hier te klikken kunt u ook een leuke video van de universiteit zien die de resultaten van het onderzoek illustreert).

“We waren verheugd om te zien dat een vrij eenvoudige dieetinterventie, zoals het verhogen van de groente- en fruitconsumptie, zo’n impact kan hebben op de slaap”, zegt Erica Jansen, hoofdauteur van de studie en hoogleraar voeding.

“We weten dat het verbeteren van de slaap de algehele kwaliteit van leven en vele andere gezondheidsaspecten verbetert, dus de voordelen van de operatie gaan verder dan slaapveranderingen.”

Het onderzoek in het kort

Het team van wetenschappers analyseerde gegevens van meer dan 1.400 over het algemeen gezonde jonge volwassenen tussen de 21 en 30 jaar die aangaven minder dan vijf porties fruit en groenten per dag te eten.

De deelnemers werden willekeurig in drie groepen verdeeld: de eerste kreeg een generiek computerprogramma dat was ontworpen om een ​​grotere consumptie van fruit en groenten te stimuleren; de tweede kreeg een programma met dezelfde doelstellingen als de eerste, maar aangepast aan de leeftijd van de deelnemer; naast het programma kreeg de derde groep ook persoonlijke coaching op afstand.

De meisjes die het meest gevoelig zijn voor verandering

het-onderzoek-in-het-kortDe jongens die aan het einde van het onderzoek hun groente- en fruitconsumptie met minimaal drie porties hadden verhoogd, lieten binnen drie maanden verbetering zien. Zoals een bescheiden vermindering van de tijd om in slaap te vallen en slapeloosheid.

Het is duidelijk dat in vergelijking met de deelnemers die niet waren veranderd, ze de dagelijkse porties iets hadden verhoogd. Wat de meisjes betreft, rapporteerden degenen die hun inname van groenten en fruit met drie of meer porties per dag hadden verhoogd, gemiddeld vier minuten minder tijd om in slaap te vallen, maar een twee keer grotere kans om verschillende symptomen van de ‘slapeloosheid’ te verbeteren.

Daarentegen rapporteerden jongeren die minder dan vijf porties fruit en groenten per dag bleven consumeren, een hoge prevalentie van chronische slapeloosheidssymptomen, waarbij meer dan een derde van de meldingen minstens drie keer per week moeite had met inslapen of lang slapen. .