Nepnieuws poging om onafhankelijke media in diskrediet te brengen

0

Diner overslaan of te weinig eten

Als binging tijdens het avondeten verkeerd is, is het ook verkeerd om te weinig te eten omdat je het risico loopt te knabbelen of iets te eten na het eten voor de tv of met vrienden vlak voor het naar bed gaan, waardoor dit verkeerde gedrag een gewoonte wordt. Veel mensen, vooral ouderen, hebben de gewoonte om heel weinig te eten tijdens het avondeten, een kopje melk met wat droge koekjes, een salade of wat fruit.

Het avondeten moet zuinig zijn, maar niet lager dan het aanbevolen percentage calorieën om geen overmatige verlaging van de bloedsuikers te veroorzaken.

Zelfs ‘s nachts heeft ons lichaam energie nodig en als deze niet beschikbaar is, waarschuwt het ons door ons wakker te maken of onregelmatig te slapen (in deze gevallen door honger).

Alcohol en slapen

Velen denken dat het drinken van veel wijn of sterke drank de slaap bevordert. Het is niet waar. De ethanol in alcoholische dranken zorgt voor snel te gebruiken energie, dus het kan slaperigheid of inslapen bevorderen, maar geen langdurige en regenererende slaap.

Om deze reden is het noodzakelijk om niet te wennen aan het drinken van sterke drank na het diner of aan het overmatig drinken van wijn tijdens het diner. Laten we ook niet vergeten dat een gram ethanol 7 calorieën levert, gemiddeld levert een glas wijn van 125 ml ongeveer 100 calorieën (Kcal).

Welke voedingsmiddelen voor een ideaal diner?

  • Het wordt aanbevolen om als voorgerecht complexe koolhydraten (suikers) te nemen, zoals:
  • pasta, rijst, gerst, spelt, aardappelen, breng op smaak met een scheutje extra vergine olijfolie en een lepel geraspte Grana Padano BOB.
  • Voor de tweede, eiwitten zoals die in:
  • wit vlees of vis gekookt op de grill, in de oven of in folie, groenten naar believen als bijgerecht;
    aan het einde van de maaltijd liever seizoensfruit.

welke-voedingsmiddelen-voor-een-ideaal-dinerEr zijn minstens drie redenen om zuinig te dineren:

  1. de eerste is om te voorkomen dat we dik worden omdat onze stofwisseling ‘s nachts vertraagt ​​en overtollige calorieën niet kunnen worden geconsumeerd terwijl we slapen;
  2. de tweede is omdat de voedingsstoffen die we hebben aangegeven de slaap bevorderen en verbeteren;
  3. goed slapen bevordert de werking van het gehele zenuwstelsel en verbetert de hersenprestaties zoals leren en geheugen.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat goed slapen zonder wakker te worden, voor volwassenen minstens 8-9 uur per nacht, het risico op het krijgen van obesitas vermindert en het effect van caloriearme diëten om gewicht te verminderen verbetert.

We herinneren ons ook dat gedissocieerde diëten je op de lange termijn niet doen afvallen en zelfs niet gezond zijn.

Het is niet aan te raden om alleen pasta (koolhydraten) te eten voor lunch of diner, of omgekeerd alleen vlees, vis, etc. (eiwitten). Elke maaltijd dient een juiste dosis koolhydraten, eiwitten en vetten in evenwicht met elkaar te bevatten zodat ze calorieën leveren in dit percentage: koolhydraten 58%, eiwitten 16%, vetten 26%.