Voormalig brits ambassadeur noemt russische bemoeienis bullshit

0

Hoe werkt het ketogeen dieet?

Het mechanisme van dit dieet veroorzaakt het fenomeen “ketose”, een metabolische aandoening die ervoor zorgt dat het lichaam ketonlichamen produceert; de laatste zijn organische zuren die in grote hoeveelheden door de lever worden geproduceerd wanneer deze geen koolhydraten en suikers, dus glucose, krijgt.

Ketonen zijn bedoeld om energie te leveren, het gevoel van tevredenheid en verzadiging te vergroten, wat eetlust en honger vermindert; om deze toestand te bereiken is er behoefte aan een totale omkering van de gebruikelijke manier van eten, die meestal gebaseerd is op generieke voedingsmiddelen met vele variëteiten en voedingsstoffen, terwijl in het ketogene dieet de inname van koolhydraten volledig wordt geannuleerd, ten gunste van gezonde eiwitten en vetten.

Bij afwezigheid van suikers en koolhydraten activeert het lichaam een ​​natuurlijk voedingsproces en haalt het zijn energie uit vetten, de enige bron die geschikt is voor zijn doel. Op deze manier kun je alleen maar vet verbranden en snel afvallen.

  1. In dit opzicht zijn er verschillende supplementen om ketose te bevorderen, waaronder Keto Actives.
  2. Varianten van het ketogeen dieet:
  3. Vanaf de tweede of vierde dag van het ketogene dieet bereikt het lichaam een ​​staat van ketose, waarbij het de omstandigheden nabootst die worden veroorzaakt door vasten.
  4. De gerelateerde diëten kunnen van verschillende typen zijn, elk met een andere variant, ook afhankelijk van wie dit specifieke dieet moet ondergaan.

Een “cyclisch” ketogeen dieet omvat het opnemen van koolhydraten voor een paar dagen per week, terwijl het “gerichte” dieet speciaal is ontworpen voor atleten, die de fysieke behoefte hebben om uitsluitend koolhydraten te consumeren op de dagen dat ze trainen.

Elk type ketogeen dieet dat je kiest, zal altijd ongeveer 75% van de dagelijkse calorieën bevatten die zijn afgeleid van vet, 20% van eiwitten en slechts 5% van koolhydraten die, in ieder geval in de eerste fase, als je snel wilt afvallen. niet meer dan 20 gram per dag.

Als je na deze beginfase het koolhydraataandeel wilt verhogen, moet je altijd streven naar niet meer dan 50 of maximaal 100 gram per dag, afhankelijk van de aanpak.

Omdat het ketogene dieet veel meer energie uit vet moet halen om goed te kunnen functioneren, hebben ze geen echte meting van vet. Je kunt er zoveel eten als je nodig hebt om je vol en voldaan te voelen.

Het is duidelijk dat het eten van meer vet dan je eigenlijk nodig hebt en wilt, je gewichtsverlies kan vertragen, terwijl het eten van een beetje vet ervoor kan zorgen dat je je moe en vermoeid voelt. Het advies is dan ook om te eten als je honger hebt en te stoppen als je vol zit.

Ketogeen Dieet – Wat te eten en wat te vermijden

In het ketogene dieet worden al die voedingsmiddelen en voedingsstoffen aangegeven die in staat zijn om het gevoel van gebrek aan koolhydraten te compenseren.

De voedingsmiddelen die de voorkeur hebben, zijn natuurlijk vlees, vooral onbewerkte, die een laag koolhydraatgehalte hebben en daarom geschikt zijn voor het ketogene dieet; eiwitten moeten echter altijd correct worden gedoseerd, omdat de overmaat kan worden omgezet in glucose en dit kan ketose bemoeilijken.

ketogeen-dieet-wat-te-eten-en-wat-te-vermijdenVermijd vleeswaren zoals worst, gezouten vlees en gehaktballen, omdat deze koolhydraten bevatten.

Een andere categorie van ketogeen voedsel is vis en zeevruchten en bijzonder geschikt zijn vette vissoorten zoals zalm. Eieren zijn ook zeer geschikt in dit soort dieet en hebben het voordeel dat ze op alle mogelijke manieren kunnen worden gekookt, zelfs gebakken in boter of roerei. Andere vetten worden gegeven door smaakmakers en de gezondste zijn zeker extra vierge olijfolie, geklaarde boter en kokosolie.

De beste groenten daarentegen zijn groene en bladgroenten, zoals bloemkool, broccoli, sla en rucola. Aan de andere kant moeten voedingsmiddelen zoals aubergines, knoflook, ui, rode en gele paprika’s worden geëlimineerd en moet de consumptie van magere melk en yoghurt zoveel mogelijk worden beperkt, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan die met 5% vet.