Cia trump kreeg hulp van moskou

0

Gebruik in plaats daarvan: vers of gedroogd fruit, pure chocolade met minimaal 70% cacao. De suikers zijn in dit geval de suikers die van nature in voedsel aanwezig zijn, maar hun absorptie zal worden gemoduleerd door de aanwezigheid van vezels. Chocolade en noten bevatten ook gezonde vetten en ook een bepaald percentage eiwit (in het geval van noten en chocolade).

Yoghurt met fruitsmaak

Vermijd: fruityoghurt of yoghurt met de tekst “yoghurt a ..” of “yoghurtsmaak ..” op het etiket. Laten we niet in de war raken: het draait allemaal om suiker en smaakstoffen.

Gebruik in plaats daarvan: natuurlijke witte yoghurt (niet hetzelfde als “romig”!) waaraan u vers fruit, pure chocoladevlokken met meer dan 70% cacao, gedroogd fruit of granen toevoegt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

  • Suikerrijke ontbijtrepen en ontbijtgranen
  • Vermijd: ontbijtgranen en repen die er “gezond” uitzien maar vol onbekende ingrediënten zitten en rijk zijn aan suiker.
  • bars

Consumeer in plaats daarvan: granen in versies met weinig of geen suiker in de ingrediënten, misschien heel. Vergelijk voedingsetiketten. Of simpele havermout, waarbij je gedroogd fruit en pure chocolade kunt combineren of vers of gedroogd fruit zoals rozijnen, bosbessen of frambozen.

Wist je dat energierepen ook thuis gemaakt kunnen worden? Alleen wat bakpapier en de ingrediënten (volle granen, gedroogd of gedroogd fruit, chocolade, honing..). Je hoeft niet eens de kachel aan te zetten.

Aardappelchips en zoute snacks

Vermijd: frites, verpakte popcorn en zoute aperitiefhapjes, waarbij het zout- en vetgehalte de gezondheidsaanbevelingen ver overtreft, wat leidt tot een verhoogd risico op hypertensie en hart- en vaatziekten.

  • Gebruik in plaats daarvan: zelfgemaakte popcorn, ongezouten gedroogd fruit, knapperige rauwe groenten.
  • Bij het idee van rauwkost hoef je niet te treuren, wel eens van pinzimonio gehoord? Het verschil is dat de hoeveelheid zout aan jou is, en het zal veel beter zijn dan een verpakt product.

Mayonaise, ketchup, noten en kruiden

Te vermijden: sauzen als mayonaise, ketchup, smaakmakers en noten, een rel van zout, suiker en glutamaat.

Gebruik in plaats daarvan: olie op smaak gebracht met kruiden en specerijen, saus gemaakt met yoghurt, groente- of vleesbouillon.

Om een ​​eenvoudige bouillon te maken, heb je alleen een ui, een wortel en een courgette nodig: als je het op het vuur laat inkoken, kun je het in blokjes invriezen en in de vriezer bewaren om het indien nodig te gebruiken in plaats van de verpakte.
Kant-en-klare jus en sauzen

mayonaise-ketchup-noten-en-kruidenTe vermijden: kant-en-klare sauzen. Wat er ook in zit, de kwaliteit zal nooit die van een vers product zijn en het gehalte aan conserveringsmiddelen (zelfs suiker en zout worden hiervoor gebruikt) is altijd behoorlijk.

Consumeer in plaats daarvan: zelfgemaakte sauzen. Het ideaal zou zijn om de gebruiken van grootmoeders nieuw leven in te blazen! Maar aangezien het in de stad moeilijk is om een ​​terras te hebben met een gigantische kom om de tomaat te pureren en niet iedereen een oom heeft die potjes zelfgemaakte saus uit het zuiden verscheept, probeer alternatieven te vinden: een tomatensaus kan gemakkelijk gemaakt worden door cherrytomaatjes snijden, vers en lichtjes in een pan gooien.

Zelfs pesto kan snel thuis worden gemaakt door een beetje basilicum van de markt, pijnboompitten, extra vergine olijfolie, Grana en Pecorino te mengen. Je kunt het.