David wilcock deel 1 openbaarmaking

0

Varieer je dieet

Varieer zoveel mogelijk met je voeding. Wist je dat we qua voedingswaarde eens in de 7.000 een appel vinden die hetzelfde is als een andere (binnen hetzelfde type appel)? Door verschillende voedingsmiddelen te kiezen, kunnen we alle micro- / macronutriënten opnemen die ons lichaam nodig heeft!

Probeer nieuwe voedingsmiddelen en proef ze langzaam

Wees nieuwsgierig naar nieuwe voedingsmiddelen. Verschillende culturen bieden verschillende soorten voedsel. Laten we niet bang zijn voor wat niet gebruikelijk is voor ons: ook wij eten voedsel dat voor andere culturen bizar is (denk aan slakken, ingewanden, tong …).

Laten we experimenteren met nieuwe smaken en experimenteren door te koken! En als onze gerechten eenmaal zijn bereid, leren we ze echt te proeven, met aandacht voor de texturen en de verschillende smaken die op onze tong terechtkomen.

Op deze manier zullen we ook langzamer kunnen eten, waardoor de maag de tijd krijgt om de juiste signalen van verzadiging naar de hersenen te sturen!

Meer water, meer fruit, meer groenten

Voldoe aan je waterbehoefte door te drinken wanneer je dorst hebt en door meer verse groenten en fruit te consumeren: onthoud dat bepaalde voedingsmiddelen ons ook van vloeistoffen voorzien! Meer aandacht voor kinderen en ouderen die de prikkel van dorst in mindere mate waarnemen.

Dieet en sociaal leven

Laat voeding geen beperking van het sociale leven worden. Eten is nog lekkerder als je er in gezelschap van geniet. Laten we het niet opgeven om met vrienden naar een pizzeria te gaan of een aperitief te drinken met vrienden, laten we genieten van een zondagse lunch met het gezin! Een gratis maaltijd per week is toegestaan ​​voor iedereen. We leren ook de tafel te verzorgen en te verfraaien, zodat elke maaltijd een moment wordt om te waarderen en ten volle te beleven.

meer-water-meer-fruit-meer-groentenBeweging, beweging, beweging

Laten we meer bewegen! Lichaamsbeweging is essentieel om fit te blijven. We laten de kinderen buiten spelen, maken meer gezinswandelingen of fietstochten naar het park. Lichamelijke activiteit traint, naast het trainen van onze spieren en ons hart, ook de hersenen om een ​​goed humeur te hebben.

Opsommen

Zelfs experts op het gebied van goede voeding ondersteunen het: “Ons mediterrane dieet weerspiegelt adequaat de regels voor goede voeding”: als we een actieve levensstijl toevoegen, is er geen ander dieet dat past.

Elke dag een kleine inspanning voor resultaat op lange termijn.

Inzichten

De auteurs van dit artikel, dr. Daniela Rebora, medisch specialist in voedingswetenschappen, en dr. Serena Rebora, psycholoog, gaan actief om met eetstoornissen en obesitas, zozeer zelfs dat ze “The Food Pyramid Game” creëerden, een zeer nuttig medium om kinderen een correct dieet aan te leren door middel van een leuk en praktisch spel: als je van jongs af aan goed leert eten, is het veel moeilijker om als volwassene problemen te hebben met eten en voeding.

Het Miller Institute besteedt elk jaar veel ruimte aan eet- en voedingsstoornissen en heeft ook dit jaar de Master Eetstoornissen en Obesitas georganiseerd voor psychologen, artsen, voedingsdeskundigen en diëtisten (van september 2020 tot mei 2021) in Genua kantoor.
Om op de hoogte te blijven van alle evenementen en nieuws van de Miller, verwijzen we ook naar de Masters-sectie en specifiek naar de Master on Eating Disorders & Obesity.