Behandel je emoties met vriendelijkheid

0

Je eet als je honger hebt

Honger is niet de vijand, maar de manier waarop je lichaam zichzelf beschermt tegen honger. We zijn allemaal die theorieën tegengekomen die aanbevelen om onszelf af te leiden van de honger of hongergevoelens te onderdrukken door een glas water te drinken. Laat maar. Eet wanneer je honger hebt, het maakt niet uit of je een uur geleden hebt gegeten.

Tekenen van honger:

  • Maag grommen
  • Vermoeidheid
  • instabiliteit
  • Onvermogen om zich te concentreren
  • Rusteloosheid
  • Stemmingswisselingen

Sluit vrede met eten

Stop met eten als goed of slecht te beschouwen. Alles is toegestaan. Door een bewust dieet te volgen, eet je alleen wat je echt wilt. Besteed aandacht aan de smaken en hoe je je voelt na je maaltijd.

Probeer jezelf af te vragen

  1. Smaakte het goed?
  2. Heb ik de verzadiging bereikt?
  3. Hoe voelt mijn lichaam na het eten?
  4. U zult zien dat intuïtieve voeding na verloop van tijd gemakkelijker zal worden.

Daag de voedselpolitie uit

Dit is een fundamentele stap op het pad van bewuste voeding. De voedselpolitie zijn die gedachten die je vertellen dat je je slecht of goed moet voelen, afhankelijk van wat je hebt gegeten. Je moet in staat zijn om deze gedachten bij de wortel kwijt te raken en je niet langer schuldig te voelen over het eten van een zak chips.

probeer-jezelf-af-te-vragenOntdek de tevredenheidsfactor

Het doel van eten is niet om vol te raken. Eten moet je bevredigen en gelukkig maken. Neem de tijd, ga zitten en geniet van de maaltijd en de sensaties die het je geeft.
6. voel verzadiging

Leer luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft als het vol is. Als je langzaam eet, leer je te weten wanneer je verzadiging hebt bereikt. Is het bord niet leeg? Het doet er niet toe. Verzamel de restjes en zet ze in de koelkast; het is beter om ze morgen op te eten dan ze nu met geweld op te eten.tekenen van verzadiging:

  • Aangenaam vol gevoel
  • Je hebt geen honger meer
  • Eetlust is verminderd
  • Vermoeidheid

Wat doe je als je in de greep bent van stress of verdriet? Op zoek naar wat chocolade, misschien? Er is niets mis met het voelen van verdriet, angst, woede of eenzaamheid. Veel mensen wenden zich tot voedsel om zich beter te voelen (2) Maar onthoud dat voedsel geen problemen oplost.

Zoek dus naar andere manieren om met je emoties om te gaan. Probeer een lange wandeling, een yogales, bel een vriend of een vriend, of schrijf een mindfulness-dagboek. Naast chocolade zijn er veel manieren om je beter te voelen.