Oekraine luchtverkeersleiding gaf mh 17 opdracht voor koerswijziging

0

Heb je altijd honger na de training? Luister naar de hongersignalen die je lichaam afgeeft

Een van de belangrijkste signalen die ons lichaam ons stuurt, is honger. Het hormoon dat de eetlust stimuleert, wordt ghreline genoemd en wordt geproduceerd in de alvleesklier en het maagslijmvlies.

Eten als je honger hebt is de normaalste zaak van de wereld, omdat maagkrampen de manier zijn waarop ons lichaam ons laat weten dat het energie nodig heeft, mogelijk de energie die wordt geleverd door voedzaam voedsel.

  • Of je je dag nu liever indeelt rond 3 hoofdmaaltijden of 6 kleinere maaltijden, stop nooit met luisteren naar je lichaam en signalen van honger en verzadiging.
  • Als je genoeg hebt gegeten, begint de verzadiging meestal binnen 20 minuten nadat de maaltijd is afgelopen. Eet langzaam en leg je vork neer als je maag je vertelt dat hij vol is.
  • Het is belangrijk om de signalen die het lichaam afgeeft correct te leren interpreteren om emoties (positief of negatief) en hongeraanvallen die worden gedicteerd door bepaalde hunkeringen niet te verwarren met echte honger.
  • je eet wanneer je honger hebt … maar niet te veel!

Heeft u de neiging om te wachten tot uw eetlust zo groot is dat u alles zou eten? Slecht idee, wat vaak leidt tot te veel eten. Als je een laag suikergehalte hebt, reageer je door alles te eten, wat vooral slecht is als je probeert af te vallen.

Voor mensen met bloedsuikerproblemen, zoals diabetici, kan een plotselinge daling van de bloedsuikerspiegel ook gevaarlijk zijn.

Is het beter om op vaste tijden te eten?

De discussie gaat verder: is het beter om 3 stevige maaltijden te eten of 6 maar minder overvloedig? Door op vaste tijden te eten, wordt over het algemeen voorkomen dat u een punt van extreme honger bereikt, terwijl tegelijkertijd het risico op overeten wordt verkleind, zelfs in het kielzog van emoties.

Een meta-analyse van 15 onderzoeken naar de relatie tussen maaltijdfrequentie en gewichtsverlies toonde aan dat het eten van kleine maaltijden, maar vaker, je helpt om af te vallen.

Maaltijden op vaste tijden: wat zijn de nadelen?

is-het-beter-om-op-vaste-tijden-te-etenAls u besluit vast te houden aan vaste tijden, loopt u het risico dat u uit gewoonte begint te eten in plaats van uit honger, en dit kan betekenen dat u calorieën moet consumeren, zelfs als ze niet nodig zijn.

In plaats van afvallen kan het tegenovergestelde effect worden bereikt. Bovendien zijn er mensen die niet op hun gemak zijn met maaltijden op vooraf bepaalde tijden, omdat dit er vaak toe leidt dat de hongersignalen die het lichaam op een natuurlijke manier afgeeft, volledig worden genegeerd.
de 10 principes van intuïtieve voeding om honger na de training te voorkomen

Stel je een wereld voor waar je eindelijk het tellen van calorieën of een dieet kunt vergeten en toch je streefgewicht kunt bereiken. Dankzij intuïtieve voeding kun je eten wat je wilt, zonder regels of verboden voedsel. Door bewust te eten leer je naar je lichaam te luisteren, te begrijpen wanneer je moet eten en wanneer je moet stoppen.