Hartverscheurende uithuisplaatsing kind door politie

0

IIS

Vind dat de moeder het nog heel netjes deed en waarschijnlijk had ze ook nog gelijk met haar uitspraken van “vuil secreet en kreng”. Volgens mij zitten er bij jeugdzorg heel veel mensen met behoorlijk wat draadjes los in de bovenkamer en dat is denk ik nog een understatement om te stellen. Want laten we er van uitgaan dat de moeder gelijk heeft met betrekking tot de vader dan is het toch ongehoord dat jeugdzorg en ook justitie zich voor het karretje laten spannen van de vader die het/zijn kind onder dwang wil zien. Nogmaals als het verhaal klopt en het kind door de moeder niet is mishandeld of iets dergelijks dan is het toch te gek voor woorden dat een kind daarom uit huis wordt geplaatst met de nodige trauma’s erbij die het door deze actie oploopt. Kinderen zo bij de natuurlijke ouder(s) of verzorgers weghalen en uit het warme nest te trekken is niet gezond voor een kind en al helemaal niet als een kind duidelijk laat merken dat zelf ook niet te willen. Jeugdzorg en justitie zullen zich wel in alle bochten wringen dat ze zorgvuldig hebben gehandeld (blablablablablabla…), maar de verschillende video’s geven daar geen blijk van, want alleen al de politie in uniform met waarschijnlijk ook nog wapens op zak is toch helemaal te gek voor woorden. het kind en moeder zijn geen criminelen! En dan de lui bij jeugdzorg met hun ijselijke afstandelijkheid en hun incompetente houding is ook verre van gezond en professioneel te noemen, schande gewoon!!. Wie deze actie van de overheid (a la Romeinen, ave Justitia, ave caesar) verdedigt is erg naïef en mist de nodige ervaring met het establishment en gevestigde orde (= struisvogel) of praat in de richting van zijn (aanstaande) broodheer, want slaven, ook die in opleiding, hebben nog wel eens deze onvolkomen neiging. It’s a jungle out there, maar bij de overheid een nog grotere.

Er is natuurlijk altijd een andere kant van het verhaal.

Moeder beweert: Zelfs een psycholoog gespecialiseerd in Narcisme/psychopathie heeft een

brief naar de rechter gestuurd dat ik en zoontje ernstig in gevaar zijn (is eenvoudig te checken)….Mijn ex-man is een narcistische psychopaat. Als dit klopt en waar is dan is ook te verklaren waarom Martin Vrijland zo’n rustig telefoongesprek kon voeren met een kalme vader Gerland. Psychopaten zijn nu eenmaal meester sprekers en weten exact hoe ze mensen moeten bespelen.

Mocht de moeder degene zijn met een grote duim dan zal het vervolg traject moeten zijn dat de moeder duidelijk gemaakt moet worden dat zij de verantwoording draagt en het heel goed mogelijk is dat niet het kind maar de moeder het probleem is en een omgangsregeling is dan ook niet te verklaren, want daarmee bescherm je niet het kind. Want waarom nog een regeling als de moeder gek is of aan waanvoorstellingen lijdt?. Maar nogmaals en ik kan me vergissen, de moeder leek in de video’s niet over te komen als een onstabiel persoon of iemand die niet goed voor haar kind zorgt.

Ik kwam deze zeer toepasselijke overzicht tegen bij   Goed om te weten en goed om te onthouden vooral voor toekomstige ouders die menen in deze wonderschone wereld nog kinderen voort te moeten brengen.

Naast de katholieke kerk die decennia lang goed voor kindertjes hebben gezorgd en waar ook nooit iets aan de hand was met de goed verzorging is het nu jeugdzorg, justitie en de overheid die het goed voorhebben met onze toekomstige generatie.

Bij nader inzien

Mensen die zoals wij als pleegouder meemaakten hoe vaak een kind weer bij de biologische moeder of ouders werd teruggeplaatst, hoe het daar weer misging, hoe het kind dan weer opnieuw naar een tehuis of naar een pleeggezin moest omdaty moeder niet normaal kon functioneren zullen hier met een veel zorgvuldiger blik naar kijken.

Je zou versteld staan van het aantal kinderen dat als geheel verknipte volwassenen de wereld in moeten, dat door de voortdurende wisselbaden tussen incapabele ouders en steeds weer andere pleegzorg- en tehuisadressen totaal stuurloos zijn geworden.

Ook kinderen van ouders die de meest verschrikkelijke dingen doen houden van hun ouders. Maar wat moet je dan? Ouders gewoon hun gang laten gaan? Ongeacht of hun kinderen er fysiek of mentaal aan kapot gaan?

Nee lieve mensen, wat wij als pleegouders toen we jonger waren hebben meegemaakt doet ons eerder vinden dat kinderen het recht hebben op een stabiele opvoeding en dat die opvoeding als ze niet door ouders kan worden gegeven die kinderen het recht hebben om het elders te krijgen. ook wij hebben meegeerkt aan het terugbrengen van een pleegkind naar de biologische ouders op voorwaarde dat men indien het misging ons zou contacteren. We kregen het kind na een half jaar terug, op initiatief van de biologische moeder. Maar de psychische schade van dat halve jaar heeft vele jaren gekost om weer te helen voor zover het ooit geheeld is,

En ja, ook dat kind heeft in een stadium voorafgaand aan onze zorg vergelijkbare scenes meegemaakt waarbij het gedwongen moest worden om afscheid van moeder te nemen. Maar er was geen enkel alternatief, de schade van het daar blijven was immens veel groter dan het moment van uithuisplaatsing zelf.

We leerden over de jaren een flink aantal gezinsvoogden en andere jeugdzorg medewerkers kennen. En ja, sommigen van hen kwamen wat autoritair over, we hebben menig knokpartij terwille van onze pleegkinderen met hen gevoerd. Maar één ding staat voor ons als een paal boven water: zonder uitzondering hadden ze het allerbeste met de kinderen over wie ze gingen voor. Ik vind het jammer dat dit forum zoveel ruimte biedt om mensen zo te diskwalificeren. mensen die voor een doorgaans minimaal salarisje ongelofelijk veel uren maken en zich steeds weer opnieuw diep zorgen maken over hoe het met andermans kinderen gaat. ook mensen die door de bezuinigingen voor een steeds grotere “caseload” aan kinderen verantwoordelijk zijn en die steeds idiotere hoeveelheden administratie moeten uitvoeren zodat ze nauwelijks nog tijd hebben om de kinderen wiens belangen ze moeten behartigen voldoende te spreken. Heb eens respect voor je medemens!