Gezond eten: de WHO-analyse

0

Slechte eetgewoonten kunnen veel psycho-fysieke stoornissen veroorzaken, en zijn ook duidelijk geassocieerd met chronische en metabole ziekten. Volgens de WHO – Wereldgezondheidsorganisatie – kan ongeveer van de hart- en vaatziekten en kankers worden vermeden dankzij een gezond en correct dieet.

Daarom heeft zij in 2004 een Gids opgesteld met daarin de globale strategie voor voeding, lichaamsbeweging en gezondheid, die u hier in het Engels kunt raadplegen.

De slechte eetgewoonten van geïndustrialiseerde landen, vooral westerse, evenals ondervoeding in onderontwikkelde landen, veroorzaken het ontstaan ​​van ziekten die onze leeftijd teisteren en de dood van miljoenen mensen per jaar.

We verwijzen naar hypertensie, diabetes mellitus type 2, zwaarlijvigheid en overgewicht, leverziekten en sommige vormen van kanker, allemaal direct gelinkt aan een verkeerd voedingspatroon, misbruik van suikerhoudende, vette en zoute stoffen, en een sedentaire levensstijl.

Gezond eten: slechte gewoonten moeten worden uitgeroeid

Voedsel in Italië is de afgelopen decennia besmet geraakt door verpakte, industriële producten waarvan de kwaliteit en voedingsinname op zijn best twijfelachtig zijn.Toch zijn we het land van lekker eten, van het mediterrane dieet, van kwaliteitsproducten die over de hele wereld worden geëxporteerd.

Desalniettemin voeden we ons met bewerkte en halffabrikaten, ogenschijnlijk gezond en voedzaam, maar in werkelijkheid echte calorie- en vetbommen.

Om deze trend te bevestigen, de ranglijst met betrekking tot de snelheid van zwaarlijvigheid in de wereld. Voor één keer mogen we ons verheugen dat we onderaan een ranglijst staan.

  • obesitas in de wereld
  • Welke producten moeten we vermijden om te consumeren?

Zonder op enigerlei wijze fundamentalisten te willen zijn, achten wij het gepast om hieronder al die producten aan te geven die we niet mogen consumeren, of in ieder geval de hoeveelheid ervan moeten verminderen.

Daar zijn ze

Suikerhoudende dranken; Geraffineerde meelsoorten en granen; Voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong die rijk zijn aan verzadigde vetten en eiwitten; kazen; Worsten; Vlees in blik; Geraffineerde suikers; Geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen, rijk aan suiker, vet en zout;

  • Industriële zoetwaren;
  • Alcoholische dranken.
  • Gezond eten: de aanbevelingen van de American Heart Association
  • Er is enige discussie geweest over de schadelijke effecten van suiker, vooral bij zeer jonge kinderen.

In augustus 2016 publiceerde de American Heart Association een verklaring met de titel “Toegevoegde suikers en cardiovasculaire risico’s bij kinderen”, met drie zeer belangrijke indicaties:

daar-zijn-zeIn de eerste twee levensjaren mag geen suiker worden toegevoegd aan voedingsmiddelen en dranken die bedoeld zijn voor kinderen; Laat kinderen en adolescenten niet meer dan één blikje suikerhoudende drank per week consumeren;

Neem in totaal niet meer dan 25 gram suiker per dag, dus ook de suikers die in industriële producten aanwezig zijn.

De basis van dit onderzoek is een heel eenvoudig principe, namelijk dat alle voedingsmiddelen die in het eerste levensjaar door kinderen worden ingenomen en gewaardeerd, in de toekomst zeer waarschijnlijk de meest populaire voedingsmiddelen zullen worden.

Laten we daarom onthouden dat een zoet voedingsmiddel geen voedingsmiddel hoeft te zijn waaraan later suiker is toegevoegd. We laten onze kinderen wennen aan de natuurlijke smaken van de producten die ze binnenkrijgen.