Hoe de nerveuze honger in de avond te stillen?

0

Nerveuze honger in het weekend

nerveus honger weekend

De vrijdagavond nadert en je begint je al de welverdiende beloning voor te stellen: een ontspannen avond thuis, in het gezelschap van een goede film en lekker eten. Je bent moe, de week was zwaar, je hebt geen plannen, je hebt geen zin om hard te werken en je hebt het gevoel dat je een prijs verdient: een pizza bestellen lijkt een ideale oplossing.

Advertentie

Als het allemaal eindigde met pizza op vrijdagavond, zou het niet zo’n grote tragedie zijn. Het probleem is dat dit soort “belonings”-mechanismen je vaak leiden naar een weekend zonder regels.

Hoe bevredig je de wens om jezelf tijdens het weekend te belonen met eten?

Het eerste dat u moet doen, is elke dag van de week een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet volgen, zodat uw geest niet de behoefte voelt om u in het weekend om een ​​beloning te vragen.

Probeer mechanismen van bevrediging buiten het eten te vinden: een goed boek lezen, een wandeling in de frisse lucht, een lekkere massage of wat dan ook waardoor je je verwend en beloond voelt door de inspanningen van de week.

Probeer naar jezelf te luisteren en te begrijpen waarom je jezelf in eten gooit. Misschien is een van de redenen dat je je eenzaam voelt en daarom eet om te compenseren: leer je behoefte aan gezelschap en warmte te vervullen door een paar vrienden te bellen en sociale activiteiten te organiseren.

Nerveuze avond- en nachthonger

nerveuze nacht honger

Overmatig eten in de avond is een probleem waar velen mee te maken krijgen. Deze gewoonte kan zowel worden veroorzaakt door een te rigide eetgedrag gedurende de dag als door een toename van negatieve emoties in de avond. Het is gemakkelijker om ons eenzaam, verdrietig of verveeld te voelen als we thuis zijn in een ontspannen situatie, zonder dagelijkse activiteiten die ons afleiden.

Het eerste dat u moet doen, is om gedurende de dag een uitgebalanceerd dieet te structureren, inclusief ontbijt, lunch, diner en snacks, zoals gebeurt bij het Melarossa-dieet.
Het is ook erg belangrijk om de verleiding te verminderen. Vermijd het thuis bewaren van calorierijk, hebzuchtig voedsel dat geen voorbereiding vereist om te worden geconsumeerd.

  1. nerveuze-avond-en-nachthongerLeer genoegens en plichten in evenwicht te brengen. Probeer na een lange dag werken wat leuke activiteiten te organiseren, zoals een film of een avondje uit met vrienden.
  2. Deze eenvoudige richtlijnen kunnen een grote hulp zijn bij het beheersen van nerveuze hongergevoelens.
  3. Het is echter belangrijk om te onderstrepen dat ze geldig zijn wanneer de negatieve emoties die u ertoe aanzetten te eten het gevolg zijn van tijdelijke moeilijkheden.

Als dit soort gedrag zeer frequent en aanhoudend is, is het belangrijk dat u een arts of psycholoog raadpleegt om met specialisten te beoordelen of de nerveuze hongeraanvallen niet worden veroorzaakt door een echte eetstoornis.

Nerveuze honger en huwelijksstress

Als u op het punt staat te verhuizen, zal de stress onvermijdelijk toenemen naarmate uw trouwdatum nadert. Dit resulteert vaak in nerveuze honger, die je ertoe aanzet je zorgen te “sussen” door jezelf letterlijk op eten te gooien. Hoe om te gaan met deze situatie?

Hier zijn de adviezen van Dr. Luca Piretta, voedingsdeskundige van de SISA (Italian Society of Food Science) en van de psycholoog Floriana Ventura die samenwerken met Melarossa.
Hoe om te gaan met huwelijksstress?

Nerveuze honger komt veel voor en is moeilijk te beantwoorden, omdat het weinig met voeding te maken heeft. Het verlangen om te eten wordt bepaald door stress, angsten en zorgen over het toekomstige huwelijk.