Koolhydraten

0

Ja of nee?

Als je een streng dieet volgt, probeer ze dan te vermijden, terwijl je als je een uitgebalanceerd dieet volgt, ze in de juiste hoeveelheden consumeert, het ideaal is 4 keer per week als basis van een maaltijd en altijd voor 17.00 uur.

Vlees. Geef waar mogelijk de voorkeur aan vette vis boven vlees, vermijd rood vlees (maximaal één keer per week voor botten en spieren) en geef de voorkeur aan kip of kalkoen.

Fruit en groenten. Misbruik ze, ze zullen je beste bondgenoten zijn! Geef de voorkeur aan groenten boven fruit en eet ze indien mogelijk rauw of gestoomd. Mix niet te veel! Als je van plan bent om zelf een centrifuge of een soep te maken, gebruik dan alleen groenten en fruit van dezelfde kleur (elke kleur heeft een eigenschap, wist je dat?) Chocolade.

  1. Geef jezelf af en toe een zoete beloning, je hebt het nodig! Wist je dat chocolade je doet afvallen?
  2. Oefening. Combineer een gezonde voeding met gezond bewegen. Het ideaal is 3 keer per week ongeveer 20 minuten, nietwaar?
  3. Gun jezelf een pauze. Een gezonde voeding is perfect maar… neem af en toe een pauze! Neem één dag per week de tijd om alles te pauzeren en te genieten van je favoriete gerecht.

Ik hoop dat ik nuttig ben geweest, nou nu je weet hoe je gezond moet eten, waar wacht je nog op? Ren naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop Mareblu fruit, groenten, tonijn en makreel, wit vlees en olijfolie.

Nerveuze honger: de strategieën om er beter mee om te gaan

Flavia Rodriguez door Flavia Rodriguez 6 februari 2021in psychologienerveuze honger, de tips om het op de slechtste momenten te beheersenDelen op FacebookDelen op Twitter Speld het!

Overzicht

  • Nerveuze honger: wat is het?
  • Oorzaken: negatieve emoties en eten
  • Tips om nerveuze honger te verslaan
  • Nerveuze honger en stress: strategieën
  • Nerveuze honger: wanneer je het meest kwetsbaar bent

nerveuze-honger-de-strategieen-om-er-beter-mee-om-te-gaanNerveuze honger: een probleem dat iedereen kan overkomen, op de meest ondenkbare momenten. Toevlucht nemen tot voedsel om jezelf te troosten voor iets dat niet naar wens is geweest, komt vaker voor dan je denkt.

Nerveuze honger dwingt je om jezelf op voedsel te storten vanwege stress, angst, overwerk en duizend andere redenen. Wat je voelt is nooit “echte honger”: omdat nerveuze honger een impuls is die vanuit het hoofd begint en niet vanuit de maag.

Nerveuze honger: wat is het?

Nerveuze honger is te wijten aan psychische mechanismen, die ervoor zorgen dat je automatisch, dwangmatig en nooit gezond gaat eten. De voedingsmiddelen die je ‘troosten’ zijn in feite bijna altijd ongezond en bevatten veel calorieën.

Het probleem is niet een gebrek aan wilskracht of een gebrek aan bewustzijn van hoe en wat te eten.

Je voedselkeuzes worden afgeleid door instinctieve hersencircuits die andere regels volgen. Om ze onder ogen te zien en aan te passen, moet u ze eerst kennen. Advertentie nerveuze honger en stress Oorzaken: negatieve emoties en eten.

De redenen voor nerveuze honger kunnen verschillen:

teleurstellingen of woede veroorzaken een “ondergrondse” zelfkritiek in je, die je verzwakt, onzeker maakt en ertoe leidt dat je je toevlucht zoekt tot voedsel als reddingslijn. Eten wordt de enige manier om een ​​beloning of troost te krijgen.

De vergelijking voedsel = liefde is een bijna instinctieve vergelijking, omdat moederliefde door fysiologische voeding gaat. Dus als je in de problemen zit, wordt voedsel een voeding voor de ziel en wordt het aangezien voor een bron van liefde en bevrediging.

Dan zijn er de echte verslavingen. Deze veroorzaken gedragsveranderingen, waardoor een normale gewoonte, zoals eten, wordt gewijzigd in een onstuitbaar streven naar plezier, waardoor we de controle volledig verliezen