Lichamelijke activiteit en voeding

0

Andere handige tips over voeding

Begin je dag met een gezond ontbijt. Na de uren slaap heeft het lichaam voedingsstoffen nodig om de tijdens de nacht verloren stoffen terug te winnen, het ontbijt moet de juiste energie leveren om de dag te beginnen.

Eet gedurende de dag kleine maaltijden om energieverlies te voorkomen.

Neem een ​​gezonde snack mee, misschien wat fruit, groenten, yoghurt of een Herbalife-snack om midden in de ochtend of middag te consumeren om te voorkomen dat je te hongerig wordt voor de lunch.

  1. Probeer gezond en evenwichtig te eten, een uitgebalanceerd dieet moet het lichaam ondersteunen met elke dag een verscheidenheid aan voedingsstoffen, eiwitten, volle granen en zeven porties fruit en groenten.
  2. Eiwitten zijn belangrijk voor onze cellen en spelen een zeer belangrijke rol, leveren energie en komen in de belangrijkste processen van ons metabolisme terecht.
  3. Dit kunnen dieren zijn (vlees, vis, kip, eieren, zuivelproducten) en groenten (bonen, linzen, soja); de laatste bevatten minder vet. Probeer ook gedurende de dag 2-3 porties eiwit uit verschillende bronnen binnen te krijgen.

Vezels zijn een ander fundamenteel element voor een gezond voedingspatroon, het helpt het spijsverteringsstelsel en de opname van voedingsstoffen. Uitstekende bronnen van vezels zijn fruit, groenten, bonen, bruine rijst, pasta, volkoren brood, noten, zaden en zemelen.

Beperk uw consumptie van suiker, zout en verzadigde vetten door de etiketten van het voedsel dat u koopt te controleren.

Drink veel en gedurende de dag. Het lichaam hydrateren is erg belangrijk omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat en het onderhouden van hydratatie essentieel is. Als je niet veel water kunt drinken, kun je een flesje water verdunnen met een paar eetlepels Aloë om er een lekker drankje van te maken met antioxiderende eigenschappen maar zonder suikers en vetten.

Bewegen is essentieel, niet alleen om af te vallen of fit te blijven, maar vooral om je goed te voelen en ons lichaam op zijn best te laten functioneren.

Om te oefenen, hoef je niet per se naar de sportschool te gaan of kilometers te rennen, je hoeft alleen maar te bewegen, te beginnen met een paar activiteiten en dan geleidelijk te verhogen door beweging te integreren in onze dagelijkse activiteiten:

Beweeg consequent, vijf keer per week minstens een half uur activiteit.

Als het te veel lijkt, is het belangrijk om met een klein beetje te beginnen, het is nog steeds goed voor je.

beweeg-consequent-vijf-keer-per-week-minstens-een-half-uur-activiteitBegin met een lichamelijke activiteit die aansluit bij uw dagelijkse gewoontes, ga te voet of met de fiets in plaats van minder met de auto, gebruik de trap in plaats van de lift, laat de hond uit.

Kies activiteiten die je in gezelschap kunt doen, misschien met vrienden of familie, dit zal je helpen om luiheid te overwinnen.

Rust en ontspanning zijn twee fundamentele ingrediënten voor welzijn, aangezien stress ook gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Neem de tijd om te ontspannen, breng meer tijd door met familie of vrienden en doe de activiteiten die u het meest amuseren; probeer minstens zeven uur per nacht te slapen om fris en energiek wakker te worden.