Het ministerie van Volksgezondheid stelt voor

0

Eet vlak voor het sporten

Het is noodzakelijk om jezelf goed te voeden vóór lichamelijke activiteit, vooral als dit het eerste is dat je ‘s ochtends doet.Als de tijd tussen het einde van een maaltijd en het begin van lichamelijke activiteit niet lang is, kunt u voedingsmiddelen kiezen die licht verteerbaar zijn, zoals een smoothie, soep of yoghurt.

Als je daarentegen een paar uur te verteren hebt voordat je naar de sportschool gaat, neem dan een regelmatige maaltijd met koolhydraten (volkorenbrood, ongepolijste rijst, pasta, fruit en groenten) om je energiereserves aan te vullen.

  • Tips Eet goed na het sporten
  • Eet goed na het sporten

Na een goede training kan het lichaam zonder gas komen te zitten, dus probeer iets te eten in de 30-45 minuten na het sporten.
Spieren vragen om fruit, groenten en volle granen om de koolhydraatvoorraden aan te vullen en zelfs om eiwitten om te helpen bij het herstel.

  • Tips Eet goed als je uitgaat
  • Eet goed als je uitgaat

Tegenwoordig eten we zo vaak buitenshuis dat naar een restaurant gaan niet langer een speciale gelegenheid is zoals het ooit was.

Als je uit eten gaat, probeer dan de neiging te weerstaan ​​om het te overdrijven.
Als je calorieën wilt besparen, deel het voorgerecht dan met een diner en bestel een extra salade.

Als alternatief kunt u de zetmeelrijke bijgerechten overslaan en de portie groenten verdubbelen. Vraag om sauzen en toppings apart te serveren, zodat u zelf de hoeveelheden bepaalt.

Tips Eet ‘s avonds goed

Eet ‘s avonds goed

Velen houden het overdag licht of slaan zelfs maaltijden over, en slikken dan een exorbitante hoeveelheid calorieën binnen tussen etenstijd en bedtijd.
Maar als je vooral ‘s avonds eet, krijgen je hersenen en spieren niet de brandstof die ze nodig hebben voor normale fysieke en mentale activiteiten.

Probeer de dagelijkse calorie-inname goed te verdelen over de verschillende maaltijden en tussendoortjes van de dag. Als je bang bent dat snacks na het eten je een paar extra kilo’s zullen opleveren, probeer dan je tanden direct na het eten te poetsen: het is een geweldig signaal om de hersenen te vertellen dat… dat genoeg is voor vandaag.

tips-eet-s-avonds-goedEet goed en een gezonde levensstijl

Slechte eetgewoonten kunnen leiden tot min of meer ernstige aandoeningen, te beginnen met gewichtstoename, vooral na de leeftijd van 30, wanneer onze stofwisseling minder vet begint te verbranden dan toen we tieners waren.

45,4% van de bevolking (bijna de helft) heeft overgewicht en de belangrijkste oorzaak is de onbalans tussen wat we eten en wat we consumeren bij lichamelijke activiteit. Het is aan ieder van ons om de juiste balans te vinden tussen goed eten en een gezond leven leiden.

In Italië werd het “Nationaal Platform voor voeding, lichaamsbeweging en roken” opgericht bij het ministerie van Volksgezondheid, gericht op het bevorderen van gezonde voeding en meer lichaamsbeweging bij de hele bevolking, met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren.

  1. Eet meer fruit, groenten en peulvruchten.
  2. Eet in kleur.
  3. Varieer vaak met je keuzes.
  4. Drink veel water.
  5. Eet altijd een gezond ontbijt en sla geen maaltijden over.
  6. Je conditie op peil houden door te ‘bewegen’ dat is lopen, dansen, spelen, fietsen.
  7. Stop met roken.
  8. Vermijd alcoholgebruik.