Tips Eet goed en let op vetten

0

Met de juiste ondersteuning is elke dag goed eten gemakkelijker

 • Auteur van het artikel: morena
 • Artikel gepubliceerd: 24 februari 2019
 • Artikelcategorie: voeding

Met de juiste ondersteuning is elke dag goed eten gemakkelijker Uw plan voor gewichtsbeheersing Om goed te eten, heb je een goed plan voor gewichtsbeheersing nodig dat deze 6 punten omvat:

Let op de caloriebalans

Let op de caloriebalans

Om af te vallen, moet je elke dag minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Weeg jezelf elke week. Een goed gewichtsverliespercentage is 0,5-1 kg per week. Als je dat niet kunt, moet je calorieën en/of porties verminderen en fysieke activiteit verhogen.
Zorg voor voldoende hoeveelheden magere, hoogwaardige eiwitten

Eet voldoende magere, hoogwaardige eiwitten

Vis, kipfilet, mager vlees, magere zuivelproducten, plantaardige eiwitten zoals bonen, linzen, soja, tofu en eiwitpoeders helpen de vetvrije massa te behouden. Probeer voldoende eiwitten binnen te krijgen bij maaltijden of snacks.
Focus op goede koolhydraten

Geef de voorkeur aan goede koolhydraten

Groenten, fruit en volkoren granen zijn uitstekende bronnen van koolhydraten. Groenten bevatten de minste calorieën van allemaal, gevolgd door fruit en granen. Dit zijn allemaal belangrijke voedingsmiddelen voor een gezond voedingspatroon, maar als je wilt afvallen, probeer dan de voorkeur te geven aan groenten.
Pas op voor vetten, kies de goede

Pas op voor vetten: kies de goede

De calorieën in vet stapelen zich snel op, dus verminder je inname zo veel als je kunt. Gebruik matige hoeveelheden goede vetten (olijfolie, noten, avocado) om smaak aan voedsel te geven, maar overdrijf het niet.
Leer porties verkleinen

geef-de-voorkeur-aan-goede-koolhydratenLeer porties verkleinen

Zelfs als je de juiste keuzes maakt, zul je nooit afvallen als je te veel blijft eten. Begin met het verminderen van porties met 20%. Het is een verandering die klein genoeg is om niet te traumatisch te zijn, maar het kan genoeg zijn.
Eet met regelmatige tussenpozen

Eet met regelmatige tussenpozen

Maaltijden overslaan is zelden een winnende strategie om af te vallen – u krijgt over het algemeen steeds hongeriger. Veel mensen hebben ontdekt dat ze beter af zijn met het eten van kleine hoeveelheden voedsel met een tussenpoos van een paar uur.

 1. Je hebt niet veel voedsel nodig om je honger te stillen; het ontberen van voedsel heeft het enige effect van overmatige honger.
 2. Eet goed als je opstaat
 3. Het is niet nodig om direct na het ontwaken te eten, maar het is wel belangrijk om ‘s ochtends te eten.

Degenen die regelmatig ontbijten, zijn beter in staat om hun gewicht onder controle te houden, terwijl degenen die gewend zijn het ontbijt over te slaan, dit meestal compenseren door te veel te eten tijdens de lunch.

Als je ‘s ochtends geen zin hebt om veel te eten, probeer dan een kom havermout met wat eiwitsupplement erin, wat vers fruit met een lepel kwark of yoghurt, of een eiwitshake gemaakt met melk en fruit.

 • Tips Eet goed voordat je gaat winkelen
 • Eet goed voordat je gaat winkelen

Als je met een lege maag naar de supermarkt gaat, ben je als een kind in een bakkerij: alles lijkt je onweerstaanbaar.
Eet een eiwitreep, een stuk fruit of een hap noten voordat je het huis verlaat; je kunt de verleiding beter weerstaan. Maak ook een boodschappenlijstje en probeer je eraan te houden.

Eet goed, let op vetten

 1. Elk dieet moet een kleine hoeveelheid vet bevatten, maar over het algemeen eten we te veel.
 2. Sommige vetten, zoals die van nature voorkomen in vis, noten, olijven en avocado’s, zijn gezonder dan andere.
 3. Goede vetten geven smaak, dus voeg avocado of noten toe aan je salade of giet een scheutje geurige olijfolie over gestoomde groenten.