Download

0

Tijdens de eerste ontmoeting verwelkomt en luistert de psycholoog naar de redenen die u ertoe hebben gebracht om zijn tussenkomst te vragen, geeft hij informatie over de methoden en kosten van zijn activiteiten en evalueert hij vervolgens vrijelijk de te nemen paden.

Dus zet je angst en onzekerheid opzij en bereid je voor op een eenvoudig gesprek.
Dr. Samanta Travini Psycholoog Psychotherapeut29 november 2019 * laatst gewijzigd op 29/11/2019

  • Welzijn
  • Psychologie
  • Psychotherapie

Heb je je ooit zo bedroefd gevoeld dat je om hulp moest vragen?

Maak je geen zorgen, het is menselijk en het overkomt meer mensen dan je je kunt voorstellen. Iedereen in het leven heeft te maken gehad met moeilijke momenten: een scheiding, een paarcrisis, een sterk ongemak, een verraad, een sterfgeval of in het algemeen emotionele situaties die ons een slecht gevoel geven.

Wanneer je besluit een psycholoog om hulp te vragen, voel je vaak angst, onzekerheid en, waarschijnlijk, een reeks zorgen, variërend van de angst om geen plek te vinden, om die wel te vinden, tot de angst om er echt over te moeten praten u, of u gewoon niet lekker in uw vel zit.

Het is normaal, maak je geen zorgen. Niemand gaat deze eerste momenten lichtvaardig onder ogen. Het is een delicate stap die al je moed en wilskracht vereist. Zoals in veel belangrijke situaties in de loop van het leven, brengt het eerste contact met een psycholoog een spoor van tegenstrijdige emoties met zich mee, niet gemakkelijk te hanteren.Eerste ontmoeting met een psycholoog1.Hoe de eerste ontmoeting plaatsvindt2.

Waar is het eerste interview voor?3.Wat de psycholoog doet en wat hij niet doet?4.Waarom naar een psycholoog gaan?5.Psycholoog, psychiater en psychotherapeut6.Wat gebeurt er na het eerste gesprek Hoe de eerste ontmoeting plaatsvindt

Het eerste gesprek met de psycholoog is een delicaat moment. Onthoud dat angst, die u in de tussentijd niet alleen heeft gelaten, ertoe kan leiden dat u zich zorgen maakt over de onzekere situatie, of dat u over uzelf moet praten zonder te weten wat u moet zeggen, of dat u verdriet of woede kunt voelen omdat je het moeilijk vindt om je aan te passen aan het idee dat je iemand om hulp vraagt.

Tijdens het eerste gesprek zal de psycholoog u vragen waarom u de behoefte voelde om hulp te zoeken en andere vragen stellen om een ​​duidelijker beeld van uw ervaring te krijgen.

Bedenk dat de psycholoog er niet is om te oordelen, maar om naar je te luisteren en je welkom te heten. Het eerste gesprek is niet meer dan een gesprek van ongeveer een uur waarin de patiënt vrijuit zijn probleem presenteert en de psycholoog probeert de algemene situatie met hem te begrijpen.

Geen oordeel van de therapeut, geen aandringen op wat de patiënt wel of niet over zichzelf wil zeggen. Praten met een professional over uw problemen en een pad van begrip inslaan, kan u van een grote last verlichten en harmonie vinden in uw persoonlijke en professionele leven.

Bedenk dat de psycholoog niet alleen een professional is, maar ook een persoon is en daarom op het eerste gezicht misschien niet altijd bij je past. De eerste paar sensaties zijn belangrijk, maar je moet jezelf de tijd geven voordat je ze definitief maakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here