Hoe werknemers te ondersteunen in de strijd tegen overgewicht.
Deskundigen van het National Center for promo of Wellness in the work environment suggereren bovendien hoe het bedrijf werknemers kan helpen om gezond en evenwichtig te consumeren en een regelmatig gewicht te behouden:.
Verstrek werknemers betrouwbare informatie en functioneel academisch materiaal over de redenen, de gevolgen, de behandeling en ook de preventie van gewichtsproblemen en overgewicht (m.n. informatie over de concepten van gezonde voeding, de optimale methode van consumeren vanuit het oogpunt van de specifieke kenmerken van het werk, samen met het vaardig blog lezen van voedseletiketten),.
- het personeel in de buurt te informeren over de dichtstbijzijnde grootkeukens of winkels met biologische levensmiddelen,.
- verleng de pauzetijd voor een gerecht voor werknemers, geef personeelsleden bij voorkeur een selectie van schenktijden,.
- zorg voor aantrekkelijke en ook volledig uitgeruste keukenruimtes op kantoor, zodat men eenvoudige maaltijden kan bereiden en ook nuttigen,.
- zorg ervoor dat de op de werkplek aanwezige traktatieautomaten de gezondste artikelen bevatten,.
- als u een kantine of buffet op het werk hebt, zorg dan voor het gezondste menu of maak reclame voor de gezondste alternatieven (bijvoorbeeld door speciale etikettering of financiering),…
- sponsor een georganiseerd en ook gevarieerd aanbod van vers fruit en groenten als “gezonde en evenwichtige traktaties” voor werknemers,.
- steun regelen of sponsoren van gezonde en evenwichtige catering voor werknemers, ook voor werknemers die ‘s avonds en ‘s nachts werken,.
- organiseren of sponsoren van privé-onderzoeken van het personeel met een diëtist of medische aanbevelingen over voeding (bijv. online), idealiter in combinatie met aanvullend medisch onderzoek naar de voedingsstatus en metabolische specificaties.
Sfeer.
Bedrijfsgezondheid, dat wil zeggen, licenties op het welzijn van de werknemer.
Hoe te zorgen voor een van de meest ervaren werknemers.
Het is ook de moeite waard om te herkennen wat arbeidsgezondheidsspecialisten werkgevers aanbevelen in het kader van het in stand houden van het welzijn van het ouder wordende team.
Bijvoorbeeld, in reactie op leeftijdsgebonden gewrichten, banden en ook ligament beperkingen, moeten werknemers hun plaats en omvang van het werk aanpassen om ervoor te zorgen dat ze de mogelijkheid hebben om:.
- niet regelmatig de armen te heffen, de rug te buigen of een verlengde, geforceerde houding aan te nemen.
voorwerpen en apparaten effectief te positioneren (de noodzaak om de romp te draaien en te draaien tot een minimum beperken) en de werkplek aan te passen aan de specifieke afmetingen van de werknemer (ergonomische verbetering van de werkomgeving).
In verband met de leeftijdsgebonden afname van het fysieke uithoudingsvermogen moet hij vervolgens - blijf weg van werk waarbij zware dingen worden getraind, gedrukt of gesjouwd.
of de werknemer correct opleiden en de trainingshouding zo organiseren dat de lasten dicht bij het lichaam kunnen worden gebracht zonder extreme buiging of draaiing van de wervelkolom (overeenkomstig de ergonomische beginselen).
Om het werk van een oudere persoon met beschadigd zicht en ook schaduwzicht te bevorderen,:. - bied ongeveer 50-100 procent. verhoogde lichtsterkte, afhankelijk van de leeftijd van de werknemer (na 55 jaar moet het momenteel 100%. groter zijn),.
displays en schermen geven met verbeterde vergelijking en ook met een groter lettertype van getoonde letters of nummers.