Waarheid klinkt als haat voor hen die waarheid haten

0

Het avondeten is altijd het meest lonende moment geweest van eetgewoonten en de maaltijd waaraan men vaak meer tijd besteedt. Een stevig en goed diner is een gezellige tijd om met familie of vrienden door te brengen en als je het af en toe doet, mag je dat niet kwalijk nemen.

In de meeste gevallen echter

Vanwege het ritme en de werkuren van vandaag, ontbijten we meestal zuinig en snel, lunchen we met een broodje, snacken we niet in het midden van de ochtend en middag, dus als we aankomen voor het avondeten hebben we honger en eet vaak te veel.

Onze manier van leven heeft van het diner de hoofdmaaltijd van de dag gemaakt, de tijd waarop het gezin samenkomt en de gelegenheid om een ​​goed gekookt voor- en tweede gerecht te eten, wijn te drinken en dan de calorieën te overdrijven.

 • De moderne voedingswetenschap beveelt aan om de calorieën (Kcal) van de dag te verdelen over 5 maaltijden, 25% bij het ontbijt, 5% halverwege de ochtend, 35% bij de lunch, 5% halverwege de middag, 30% bij het avondeten.
 • Deze verhoudingen kunnen variëren naargelang de gelegenheden van de dag, maar het is belangrijk dat niet meer dan 25/30% van de calorieën van de hele dag tijdens het avondeten wordt verbruikt.
  Hoe calorieën te berekenen
 • Het is niet moeilijk om uit te rekenen hoeveel calorieën er verbruikt moeten worden voor de energie die verbruikt wordt en om een ​​goede energiebalans te verkrijgen gedurende de dag, maar ook de inname van macro- en micronutriënten moet berekend worden.

Dit houdt in dat we weten hoeveel calorieën en voedingsstoffen voedsel bevat en hoeveel calorieën we moeten consumeren op basis van de fysieke activiteit die we uitoefenen, de leeftijd en het gewicht dat we hebben.

Zelfs voor degenen die over alle benodigde informatie beschikken, kost het maken van al deze berekeningen tijd en zelfs een beetje oefening.

Om erachter te komen hoeveel calorieën je moet consumeren en hoe je de maaltijden van de dag verdeelt en alle voedingsstoffen in evenwicht met elkaar opneemt, kun je het eenvoudige formulier van de “Custom Menu’s” invullen en via @mail 8 menu’s per jaar verkrijgen, 2 per seizoen, inclusief 35 maaltijden per week, 5 per dag.

Wat te vermijden en wanneer goed te dineren?

Ten eerste moeten we voorkomen dat we erg hongerig aankomen bij het avondeten, ook om deze reden moeten we midden in de middag een snack eten. Met de juiste eetlust zal het geen opoffering zijn om een ​​licht diner te hebben zoals aanbevolen.

Het avondeten moet 2 tot 3 uur voor het slapengaan worden gegeten om de tijd te geven om de spijsvertering te voltooien.

Als u vlak voor de nachtrust dineert en bijzonder vet voedsel of bijzonder “royale” porties eet, loopt u het risico bepaalde gastro-intestinale stoornissen te krijgen, zoals gastro-oesofageale reflux ‘s nachts en zwelling van de buik bij het ontwaken. Om dit te voorkomen, vermijd:

 1. wat-te-vermijden-en-wanneer-goed-te-dinerenkook met boter, sautées en zware smaakmakers zoals room;
 2. eet gefrituurd voedsel, gekookt vlees en worstjes zoals salami, mortadella, worst;
 3. drink meer dan een 125 ml glas wijn of 330 ml bier;
 4. eet snoep aan het einde van een maaltijd die rijk is aan eenvoudige suikers en vetten of romige ijsjes;
 5. vetrijke verse kazen;
 6. alle voedingsmiddelen waarvan u weet dat u ze te langzaam verteert.