Oproep aan politie en militairen

0

Klopt het dat je met veganistische en rawfood-diëten gezonder kunt eten?

Als we de indicaties op het dieet zoveel mogelijk zouden moeten samenvatten, zouden de twee belangrijkste de consumptie van veel groenten en voedingsmiddelen kunnen zijn die zo min mogelijk technologische processen hebben ondergaan: dus ter plekke zijn schijnbaar perfecte antwoorden veganisme en / of rauw voedsel.

Zonder in te gaan op de verdiensten van de ethische overtuigingen die ten grondslag liggen aan deze absoluut legitieme keuzes, moet worden gezegd dat veganistisch of rauw voedsel niet garant staat voor gezondheid en gezondheid.

  • Er zijn veel sterk bewerkte producten toegestaan ​​in veganistische diëten, zoals eiwitvervangers. Maar zelfs friet is vegan, maar toch zeker niet gezond.
  • Daarom moet ook in dit geval aandacht worden besteed aan het zoeken naar kwaliteit, het lezen van de etiketten en de inname van alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde voeding.

In het geval van rauw voedsel is het probleem gecompliceerd omdat het gevaar bestaat dat hele categorieën voedsel worden geëlimineerd, dat wil zeggen al het voedsel dat boven de 40 graden is gekookt: gepasteuriseerde melk, veel kazen, veel vlees en groenten die niet rauw kunnen worden gegeten, granen en peulvruchten.

  • Wees dus voorzichtig bij het kiezen van bepaalde voedingsregimes die het beste bij ons passen.
  • 10 voedingsmiddelen die je moet vermijden en welke alternatieven je moet kiezen

Hieronder vind je een lijst van 10 soorten producten die je gemakkelijk tegenkomt als je boodschappen gaat doen in de supermarkt en waarvan we zeker kunnen zeggen dat “slecht voedsel” absoluut vermeden moet worden, en waarom ik ze als zodanig beschouw.

Het sporadisch consumeren van deze producten (waarbij ik met sporadisch bedoel een frequentie berekend op de maand en niet op de week) en bij speciale gelegenheden, is voor een gezond persoon geen bijzonder probleem, als het dieet de rest van de tijd in evenwicht is.

Maar onthoud dat je altijd de mogelijkheid hebt om te kiezen: daarom heb ik je ook op enkele ideeën gewezen om deze voedingsmiddelen te vervangen door gezonde alternatieven.

Sappen en suikerhoudende dranken

Vermijd: vruchtensappen, siropen voor dranken met fruitsmaak of thee. Suiker is het hoofdingrediënt: we kunnen er gemakkelijk zonder. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het vloeibaar is en veel gemakkelijker en sneller wordt opgenomen dan vast voedsel, waardoor het risico op insulineresistentie en gerelateerde ziekten zoals obesitas, diabetes en metabool syndroom toeneemt.

sappen-en-suikerhoudende-drankenConsumeer in plaats daarvan: gecentrifugeerd, extracten of 100% vruchtensappen, je vindt ze ook in de supermarkt. Nog beter is het als je ze thuis bereidt met verse ingrediënten en ze ter plaatse consumeert, om zo het vitaminegehalte van groenten en fruit op peil te houden.

Snoepjes en snacks, snoep en snacks

Te vermijden: snoep en zoete snacks, verpakte snoepjes en snacks. Ook hier is het suikergehalte erg hoog, maar er is ook een belangrijk aandeel vetten, bijna nooit gezond, wat de kans op hart- en vaatziekten vergroot.