Moslimvader verkracht dochter vanwege westers gedrag

0

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik niet graag categoriseer, vooral niet op het gebied van voeding, wat goed voor je is en wat slecht voor je.

Evenwicht en afwisseling zijn twee begrippen die ik eindeloos zal herhalen, totdat je ze goed in je hoofd hebt.

Verhoudingen van het enkele gerecht, groenten in overvloed, volle granen, eiwitten en gezonde vetten, geen excessen: dit zijn de algemene indicaties die ik geef telkens als we het hebben over gezonde voeding, dezelfde die worden gesuggereerd door wetenschappelijke verenigingen en richtlijnen.

Elke dag worden we echter gebombardeerd met informatie van allerlei aard en oorsprong, en het kan voor een leek ook erg ingewikkeld worden om geldige informatie te onderscheiden van die met dezelfde wetenschappelijke basis als gebakken lucht.

Zelfs met de kennis die nodig is om zichzelf goed te voeden, blijft het gevaar bestaan ​​overspoeld te worden door sluwe voedselmarketingcampagnes: aan de andere kant is het uiteindelijke doel van bedrijven om hun product te verkopen, zelfs als het terecht is om hun toenemende aandacht voor de werkelijke behoeften van de bevolking bij het formuleren van voedsel.

  • Het wordt daarom maar al te gemakkelijk om in de war te raken over welke voedingsmiddelen we als gezond kunnen definiëren en welke niet.
  • Hoe belangrijk is veredeling, teelt, transport en opslag van voedsel?
  • We hebben geleerd dat hoe meer voedsel wordt geconsumeerd zoals het is, hoe beter het zal zijn voor onze gezondheid.

Vis, groente en fruit kopen van de markt, vlees van de vertrouwde slager, eieren, kaas en melk van de boer, en volkoren meel van een molen zou in een ideale wereld ieders favoriete keuze moeten zijn.

Lid worden van een inkoopgroep

Maar de realiteit is dat het grootste deel van de stadsbevolking zich op zaterdagochtend in de chaos van parkeerplaatsen, speciale aanbiedingen en onmisbare promoties van de verschillende winkelcentra bevindt om de “grote boodschappen” te doen.

  • lid-worden-van-een-inkoopgroepHet wordt daarom noodzakelijk om te leren navigeren door de schappen van de supermarkten, om te proberen het equivalent van een gezond dieet in onze winkelwagentjes te stoppen.
  • Natuurlijk moet er rekening worden gehouden met een onvermijdelijk feit: een tomaat die wordt verkocht in nette plastic trays zal nooit dezelfde kenmerken (voedingswaarde, textuur, smaak en geur) hebben als een tomaat die net van de plant is geplukt, en dat geldt ook voor de meeste producten. .

De technologie is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd en stelt ons in staat om voedingsmiddelen te hebben die dezelfde kenmerken behouden als verse, of bijna. Globalisering maakt Zuid-Amerikaanse sinaasappelen voor ons beschikbaar tegen lagere kosten dan Siciliaanse.