10 regels voor goede voeding

0

Goede voeding

  • Dr. Daniela Rebora, medisch specialist in voedingswetenschappen
  • Dr. Serena Rebora, psycholoog
  • Inleiding tot gezonde voeding

Tot op heden is een van de meest populaire media-onderwerpen zeker het dieet om af te vallen en af ​​te vallen. We letten op kranten, tijdschriften, advertenties, televisie-uitzendingen: elke dag krijgen we de meest bizarre diëten aangeboden met de belofte om snel af te vallen, of ons welzijn te vergroten, of ons zelfrespect te verbeteren.

Iedereen lijkt geweldige experts te zijn, maar uiteindelijk… wat zijn nu echt de 10 regels voor goede voeding?

Als we ze in gedachten kunnen houden wanneer we ons wijden aan het dieet tijdens onze dienst, hebben we een betere kans om het te laten werken zonder onze gezondheid te schaden en zonder de verloren kilo’s terug te krijgen kort na het stoppen met het dieet.

De 10 regels voor goede voeding

Sla nooit maaltijden over

Sla nooit hoofdmaaltijden over! En inderdaad, als je wilt, kun je ook twee tussendoortjes nemen. Op deze manier vermijden we dat we hongerpieken bereiken die moeilijk te beheersen zijn en die ertoe leiden dat we de rem verliezen en eten wat er gebeurt.

Zorg altijd voor de juiste voeding

We diëten niet, maar we leren altijd correct te eten. Kortstondig zeer restrictieve diëten volgen en daarna weer vrij eten als de streefgewichtsresultaten zijn bereikt, heeft weinig zin: vaak krijg je alle kilo’s die je kwijt bent met “interesse!” terug.

Het is beter om gezond en met de juiste voeding te leren eten zonder overdreven beperkingen: op deze manier zal het gewichtsverlies langzamer gaan, maar de kans om het bereikte gewicht in de loop van de tijd te behouden, wordt aanzienlijk vergroot.

sla-nooit-maaltijden-overElimineer geen voedsel

Schrap niets uit je dieet. Het verbieden van een voedingsmiddel maakt het onmisbaar! Bovendien betekent het jezelf min of meer langere tijd iets ontnemen dat je vroeg of laat de controle verliest en overdrijft met de porties: en op dat moment, vaarwel dieet!

Geef je over aan een gril

Een toetje per dag houdt de diëtist weg! Het is beter om elke dag een toetje te eten, in de juiste porties, dan het slechts één keer per week te eten en het verlangen te laten groeien, om uiteindelijk te eindigen met eetbuien.

De juiste hoeveelheden

Geen enkel voedsel maakt je op zichzelf dik. We mogen niets uit ons dieet of dat van onze kinderen schrappen: we hoeven alleen te leren voedsel in de juiste hoeveelheden en met de juiste frequentie te consumeren.