Amerika niet langer geloofwaardig voor Europa

0

Mainstream media volgen braaf

obama boosIn de nasleep van het neerhalen van de MH17, heeft de westerse media het gemanipuleerde nieuws vanuit  Washington gevolgd, alsmede hun eveneens gemanipuleerde rapportages en gemanipuleerde rapporten om ervoor te zorgen dat de Europeanen geloven dat de pro-Russische separatisten, en dus Rusland de schuld zou krijgen van het neerhalen van dit vliegtuig.

Niet alleen in gewoon-nieuws Nederland, maar ook in Duitsland werd de pers een verlengstuk van Washington’s propaganda machine. Dit ondanks het gebrek aan bewijs van zowel Washington en Kiev om hun onverantwoorde beschuldigingen te ondersteunen.

Het duurde echter niet lang, voordat de publieke opinie in Europa begon om te draaien. De cruciale factor was de door de Amerikanen openlijk geuite dreiging, vastgelegd in een wet die was aangenomen door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat van het Amerikaanse Congres.  Deze dreiging zou uiteindelijk kunnen leiden tot een invasie van Nederland door het leger van de VS.

DEES-Brainwash-e1350828758898Toen ze dit spel door kregen, uitte zich dit in verontwaardiging, niet alleen binnen de Nederlandse overheid (er werden kamervragen gesteld) maar ook onder de bevolking van het land. Volgens deze wet zou, als het ooit zover zou komen dat Amerikanen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) worden gebracht en zouden worden beschuldigd de regering in Washington, het recht geven op een invasie in Nederland.

Vergeet niet dat de Maleisische regering tijdens een tribunaal in 2011 zowel George W. Bush en Tony Blair veroordeelde als oorlogsmisdadigers, conform de traditie van de Britse gerechtelijke procedures.
Sommige Europeanen vragen zich af of er een verband is tussen de uitspraak van deze rechtbank en het verlies van twee Maleisische vliegtuigen.  Toeval?

Daarnaast zijn op zich alerte en intelligente Europeanen ‘gevangen’ doen in de greep van Washington en verplicht mee te mee te doen aan het demoniseren van Rusland. Een Nederlandse groep professoren stuurde een open brief aan de Russische president Vladimir Poetin op 12 augustus jl., waarin de ondertekenaars zich officieel verontschuldigen voor de propaganda zoals deze verspreid wordt door de westerse media. Zie de brief in het Nederlands, Engels en Russisch.

De voormalige “kwaliteits media” in Europa zijn nu echt het vertrouwen van de lezers verloren. Een groeiend aantal Europeanen vertrouwen nu op internetsites zoals van Paul Graig Roberts en worden nu heel goed geïnformeerd over het propagandistische karakter van de westerse mainstream media.

‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’De grafiek die onlangs is gepubliceerd door een vooraanstaande Duitse krant,  de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ (FAZ) geeft aan dat, om een of andere reden, de Duitsers zich hebben afgekeerd van de Duitse kranten. De cumulatieve omzet van de Duitse kranten bereikten hun hoogtepunt in het jaar 1983 – met een oplage van 30,1 miljoen exemplaren, terwijl er in 2013 nog maar 17,3 miljoen kranten worden verkocht. Dat is een significante daling van maar liefst 42,5 %, hetgeen veel uitgevers echt pijn doet.

Aanhoudende kostenbesparingsprogramma’s, massaal banenverlies en de ondergang van dagbladen, zoals de Financial Times Deutschland zijn het gevolg van het feit dat deze kranten hun publiek niet serieus nemen.

Duitsers vragen zich af waarom hun land, dat immers herenigd is nog steeds ‘bezet’ is door de Amerikaanse troepen 69 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en waarom hun land geen onafhankelijke buitenlandpoltiek kent. Daarnaast vragen ze zich af wat de reden is dat de Duitse media geen ruimte geeft voor een openbare discussie over deze  hoogst ongebruikelijke kenmerken van een vermeend soevereine staat.

Gedurende de afgelopen jaren heeft het propagandistische karakter van de media geleid tot enorme weerstand bij hun lezers, en vooral in Duitsland. Je hoeft alleen maar te kijken naar de reacties op de websites van de mainstream media om te lezen hoe boos en teleurgesteld lezers zich steeds meer afkeren van hun ooit favoriete krant. Ze worden beschuldigd van het actief deelnemen aan de propaganda campagne van Washington. Lezers zien namelijk propaganda in plaats van onderzoeksjournalistiek. In plaats van bewijs en eerlijke rapporten, zijn er insinuaties en belachelijke beschuldigingen aan het adres van Rusland. Volgens de Duitse krant Die Welt krijgt Rusland zelfs de schuld van de uitbraak van het Ebola-virus.

Gezien het gevaar vanuit Washington om Europa in een oorlog met Rusland mee te slepen, mag men blij zijn dat zoveel Europeanen door de verraderlijke propaganda leugens heen kijken die verspreid worden door de mainstream media. Internetsites nemen die rol nu over van de kranten. Deze voornamelijk onafhankelijke internet media die zichzelf de ‘alternatieve media’ noemen, stellen zichzelf het doel om objectieve en waarheidsgetrouwe informatie te verstrekken in plaats van propaganda.
Enkele van de grote Duitse kranten hebben zichzelf de das omgedaan door  de sociale media te gebruiken om te verkondigen dat de negatieve reacties op hun (propagandistische- red) artikelen zijn geschreven door mensen die door Vladimir Poetin betaald worden.  Men wist niet of je moest lachen of huilen om deze groteske uitspraak.
De grote vraag is waarom de Duitse mainstream media Washington dienen in plaats van Duitsland zelf? Betaalt Washington goed voor deze propaganda diensten?

riot police2Dan de recente gebeurtenissen in Ferguson, deze incidenten hebben ons doen beseffen dat de Amerikaanse politiestaat niet aanstaande is, maar zelfs al een feit is! De scènes op tv en You Tube video’s getuigen van een brute gemilitariseerde politie die is uitgerust om een slagveld aan te brengen met extreem geweld.

De demonstranten en journalisten stellen zich de vraag of Amerika een democratie is of een politiestaat in verhoogde staat van paraatheid. De voortdurende Amerikaanse slachting van de mensen in het Midden-Oosten; de steun van Washington voor het Israëlische bloedbad onder de Palestijnen en nu weer het bloedbad van de Russen in het oosten en het zuiden van de Oekraïne met een door Washington geïnstalleerde overheid in Kiev hebben het imago van Amerika veranderd van “Good guy naar Bad guy”. Amerika stelt ons niet langer gerust;  Amerika beangstigt ons.

In een recent artikel in Die Welt schreef journalist Ansgar Graw: “De dag dat de Amerikaanse politie mijn vijand werd”.

Zelfs de Washington-vazallen van de Duitse media die voor Die Welt werken, hebben het Amerikaanse politie geweld uit de eerste hand ervaren. Duitse journalisten die daar al 15 jaar wonen en werken, vertellen hun lezers dat zij besloten hebben om de VS te verlaten. Zij melden dat de zaken verslechterd zijn sinds 9/11 en dat zij werden bedreigd, geboeid en gearresteerd voor het verslaan van de protesten in Ferguson.

De politieagent die de 18-jarige zwarte man (Michael Brown – red) vermoordde, heeft door de protesten de hele wereld de ogen geopend voor het veranderen van Amerika in een politiestaat. Een land dat militaire bases bezet in een groot deel van de wereld in de naam van mensenrechten en de vrijheid, een land dat met geweld ingrijpt bij binnenlandse aangelegenheden en oorlog voert aan de lopende band, wordt nu gezien als land dat oorlog voert tegen zijn eigen onderdrukte volk. Hiermee heeft de VS haar geloofwaardigheid verloren.

Nu de Nederlanders wachten op het verschijnen van de Amerikaanse troepen in Den Haag moet het internationaal recht steeds worden toegepast op Washington’s oorlogsmisdadigers. Zoals een Duitse tijdschrift onlangs schreef, “met vrienden zoals Amerika, hebben we geen vijanden nodig.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here