Geschiedenis van israel palestina

0

We verhogen het aandeel plantaardig voedsel in onze voeding. Meer groenten en fruit en meer peulvruchten in elke maaltijd van de dag. We hebben nu meer tijd om ze voor te bereiden. Laten we ze gebruiken als gerecht, als smaakmaker (bijvoorbeeld in voorgerechten), als tussendoortje (kauwen op wortelen, venkel of het eten van cherrytomaatjes).

Op deze manier zullen we de inname van calorieën verlichten en onze voeding verbeteren.

Onder granen geven we de voorkeur aan volle granen, die een goede bondgenoot zijn voor de darmgezondheid en de neiging hebben om meer te verzadigen, een effectief hulpmiddel om minder te eten.

Laten we niet vergeten dat het drinken van water essentieel is voor het behoud van de gezondheid en dat water, zonder calorieën, je niet dik maakt. We drinken minstens 6-8 glazen water per dag, zelfs als we de prikkel van dorst niet waarnemen. We proberen suikerhoudende dranken te vervangen door water of verse vruchtensappen of centrifuges.

  1. Als we meer koken omdat het ons bevredigt en ontspant, laten we er dan van profiteren om minder vet te gebruiken en de consumptie van zout te verminderen.
  2. Of als we willen experimenteren met recepten, laten we proberen de energieke ingrediënten (zoals room of chocolade) te vervangen door lichtere ingrediënten (zoals ricotta of fruit).
  3. Daarnaast proberen we de mensen om ons heen te betrekken, een activiteit te delen met behoud, als het kinderen waren, alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.

Laten we van dit moment profiteren om beter te zorgen voor de verscheidenheid aan voedsel dat we elke dag op tafel brengen, waarbij we de verschillende voedselgroepen op een andere manier afwisselen en combineren: dit helpt de kwaliteit en het plezier van voeding te verbeteren en kan een gelegenheid worden. jongeren kennis laten maken met verschillende voedingsmiddelen.

Voor de kinderen nemen we bij de 3 hoofdmaaltijden van de dag een paar lichte snacks op, zoals een yoghurt, een stuk fruit, een sneetje brood en jam, een paar koekjes of soms zelfs een klein plakje cake. Voor volwassenen is snacken niet verplicht, vooral als de maaltijden voldoende zijn geweest om ons te vullen. Anders kun je, om met de juiste eetlust naar de volgende maaltijd te gaan, yoghurt of fruit eten.

Wij volgen de juiste hygiëneregels voor het hanteren, bereiden en bewaren van voedsel.

wij-volgen-de-juiste-hygieneregels-voor-het-hanteren-bereiden-en-bewaren-van-voedselEet je wanneer je honger hebt of op vaste tijden? Wat is de beste strategie? Kan het luisteren naar de signalen van het lichaam echt helpen bij het bestrijden van honger na het sporten? Kan de menstruatiecyclus de voedselkeuzes en -gewoonten beïnvloeden?

Leer naar je lichaam te luisteren om te beslissen wanneer je moet eten en ontdek hoe de 10 principes van intuïtieve voeding je kunnen helpen bij het beheersen van hongergevoelens.

Ontdek ten slotte ook hoe de menstruatiecyclus de voeding beïnvloedt, om een ​​meer evenwichtige en holistische benadering van voeding te ontwikkelen.