VS plaatsen neo-nazi’s op sleutelposities regering Oekraïne

0

Gekunstelde staatsgreep

Dat de Oekraïense opstand feitelijk een door het Westen georganiseerde staatsgreep was en niet alleen maar een protestbeweging voor vrijheid en democratie van de Oekraïense bevolking vindt zijn bevestiging in de sleutelposities die neonazi’s binnen de nieuwgevormde regering hebben ingenomen.

Hiervoor moeten we teruggaan naar december vorig jaar rond de tijd dat de Amerikaanse diplomaat Victoria Nuland aankondigde dat de Verenigde Staten 5 miljard dollar investeerde om Oekraïners te helpen een nieuwe vorm van bestuur op te zetten. De republikeinse senator John McCain had een ontmoeting met Svoboda partijleider Oleh Tyahnybok toen hij het podium met hem deelde tijdens een evenement en McCain hem de zegen van de VS gaf voor de oppositionele opstand.

Meer recentelijk, om precies te zijn drie weken geleden, had Victoria Nuland een ontmoeting met zowel Op de site Tyahnybok alsook Arseniy Yatsenyuk , die nu interim-premier van Oekraïne is. In een uitgelekt telefoongesprek werd Nuland op heterdaad betrapt op de samenspanning om Yatsenyuk te installeren in de regering, nog vóórdat president Victor Janoekovitsj zelfs nog maar gevlucht was uit Kiev. 

Dat aan Tyahnybok en Yatsenyuk de teugels van de macht zijn aangereikt slechts enkele weken nadat Nuland hen het zegel van de goedkeuring van Washington had gegeven, maakt duidelijk dat de Verenigde Staten een centrale rol hebben gespeeld in de omverwerping van een democratisch gekozen regering.

Neonazisme

De achtergrond van Yatsenyuk als bankier maakt dat hij voor Washington de perfecte kandidaat is om de rol van technocraat te gaan spelen die de Oekraïense bevolking moet gaan uitleveren aan de “IMF-schulden-slavenhandelaars”. Hoe dan ook, het op de voorgrond plaatsen van de Svoboda partij is een ijskoud gegeven dat de VS-EU-organisatie duidelijke links heeft naar extremistische groeperingen en antisemitisme.

neonazisme

Ondanks dat de Svoboda partij verbonden is aan neonazisme krijgt deze drie belangrijke posities in de nieuwe regering. Deze omvatten de levering van de vice-premier, het ministerie van Landbouw en het ministerie van Milieu. Naast deze functies is een Svoboda-lid aangesteld als nieuwe procureur-generaal in de interim-regering.

De Amerikaanse steun voor de rol die de Svoboda partij in de staatsgreep speelde is vergelijkbaar met de steun die de extremisten in Syrië van de VS krijgen. De Amerikanen gooien hun volle maar verderfelijke gewicht in de strijd door achter een van de meest beruchte politieke partijen in Europa te gaan staan. Aanhangers van deze partij droegen tijdens de ‘opstand’ zogenaamde “Wolfsangel” armbanden met hetzelfde logo dat gebruikt werd door Hitlers Waffen SS en talloze neonazi groeperingen wereldwijd.

sieg-heilTerwijl hun partijfunctionarissen de afgelopen jaren herhaaldelijk schaamteloze antisemitische uitlatingen hebben gedaan, is het meest schokkende misschien wel dat een top lid van de partij, Yuriy Mykhalchyshy, een denktank heeft opgericht met de naam “Joseph Goebbels Politieke Research Centre”, als eerbetoon aan de nazi propaganda minister onder Hitler.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here