Wetenschappers over monsant

0

Als u zich te gestrest voelt en wilt eten, zijn er in wezen twee tips die u moet volgen

Vermijd ‘jezelf voeden’ met calorierijk voedsel: probeer ze uit je voorraadkast te laten verdwijnen.Zoek naar middelen tegen stress die geen enkele invloed hebben op uw gewicht. Een idee? Geef jezelf een warm bad, bel een vriend van je, ga sporten, besteed je tijd aan een creatieve activiteit.

  • nerveuze honger en volle koelkast
  • Nerveuze hongerschade: ziekten en psychische nood

Nerveuze honger kan niet alleen leiden tot gewichtstoename, het is een belangrijke oorzaak van verschillende ziekten. Van diabetes tot een hartaanval, van een beroerte tot vele vormen van kanker, van artritis tot jicht, waarschijnlijk tot aan de ziekte van Alzheimer.

Bovendien ervaren de meeste mensen extra kilo’s als psychisch leed. “De negatieve impact van te veel eten op de gezondheid en het welzijn in geïndustrialiseerde landen is immens – zegt Guyenet –

Met name in de Verenigde Staten zijn de kosten van zwaarlijvigheid in de volksgezondheid te vergelijken met die van het roken van sigaretten”.

Nerveuze honger: wanneer je het meest kwetsbaar bent

Nerveuze honger is een gedrag dat voortkomt uit psychologische mechanismen: het wordt vooral veroorzaakt door een moeilijkheid om negatieve emoties te beheersen. Laten we eens kijken wat de momenten zijn waarop u het meeste risico loopt om naar voedsel te verlangen.

  • Nerveuze honger op kantoor
  • nerveus hongerig kantoor

Werk is een activiteit die vaak negatieve emoties veroorzaakt, zoals stress, verveling, nervositeit en frustratie. Het is supergemakkelijk om ruzie te hebben met een collega of een berisping te krijgen van een leidinggevende of je gewoon neerslachtig te voelen omdat je de taak die je hebt gekregen niet leuk vindt of je verveelt.

nerveuze-honger-wanneer-je-het-meest-kwetsbaar-bentAdvertentie

Hier, om jezelf af te leiden of te troosten, voel je de onstuitbare behoefte om te eten en dus word je het slachtoffer van snackautomaten.

Hoe hunkeren naar eten op kantoor te stillen?

Er zijn verschillende trucs die je kunt gebruiken om nerveuze honger op het werk te bestrijden: de eerste verdediging is om altijd gezonde en caloriearme snacks bij je te hebben, zoals fruit, yoghurt, rauwe groenten of een kleine hoeveelheid gedroogd fruit.

Dus als je wordt aangevallen door hunkeren naar voedsel, kun je ze kalmeren met iets gezonds, zodat je niet in calorierijke vallen terechtkomt.Zorg ervoor dat je een echte lunchpauze neemt, jezelf losmaakt van je bureau en het kantoor verlaat, ook al is het maar 10/15 minuten.

Neem een ​​lunch die voldoende voedzaam en bevredigend is.

Neem altijd water mee en drink er, voordat u zich haast om een ​​snack te kopen, eerst een lekker glas ervan.