Interview met Arnoud van Buuren

0

Psychotherapeut of psycholoog – wie te kiezen?Een psycholoog en een psychotherapeut doen niet hetzelfde, hoewel ze allebei begaan zijn met het welzijn van hun patiënt. Het is de moeite waard om naar een psycholoog te gaan als je voelt dat er iets mis is met jou – of je kind – maar je hebt bevestiging nodig van dit feit.

De psycholoog heeft de kennis, ervaring en capaciteiten om uw probleem correct te diagnosticeren. Hij is het die u kan doorverwijzen naar een psychotherapeut of een consult bij een arts-psychiater kan aanbevelen.

Je kunt ook meteen naar een psychotherapeut gaan – doe het als je niet alleen een diagnose nodig hebt, maar ook meteen naar psychotherapie wilt gaan. Therapie kan je helpen de essentie van je problemen te begrijpen, zodat je ze kunt leren zien en ermee om kunt gaan.

De psychotherapeut is in staat om uw therapie in de gekozen trend te leiden en ook de beste methoden voor behandeling en revalidatie van aandoeningen die tijdens de therapie bij u worden gediagnosticeerd, voor te stellen.

De keuze: een psycholoog of psychotherapeut hangt voor een groot deel af van wat je wilt bereiken en of je direct wilt beginnen met de behandeling en het therapietraject om jezelf te helpen problemen te overwinnen, of misschien heb je alleen op een gegeven moment een passend certificaat en diagnose nodig moment.

U kunt ook naar een psycholoog gaan als u niet zeker weet of psychotherapie iets voor u is en u een professionele diagnose wilt laten stellen en doorverwezen wilt worden voor verdere behandeling door een gekwalificeerd persoon.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een psychotherapeut?
HomeWarschauPsychologieWat is het verschil tussen een psycholoog en een psychotherapeut?Het verschil tussen een psycholoog en een psychotherapeut heeft te maken met de praktische vaardigheden achter het formele onderwijs.

Een psycholoog wordt opgeleid tijdens een studie aan een universiteit, die wordt afgesloten met een examen en het behalen van een masterdiploma psychologie. Psychologische studies omvatten theoretische studies en klinische praktijken in verschillende instellingen, klinieken en ziekenhuizen die psychologische methoden gebruiken om stoornissen van psychologische aard te diagnosticeren en te behandelen.

Het aantal uren en de aard van de psychologische opleiding is meestal onvoldoende om zelfstandig klinische praktijk gericht op psychotherapeutische behandeling te kunnen uitoefenen. Een psycholoog is dan ook een specialist met een zeer goede basis voor verdere specialistische opleidingen, bijvoorbeeld op het gebied van psychotherapie.

In het geval van een psychotherapeut is de situatie dat de formele postdoctorale opleiding tot psychotherapeut een proces is dat minimaal 4 jaar duurt, maar meestal dichter bij 6 jaar. De opleiding omvat het theoretische gedeelte en de opleiding psychotherapie, waarbij de toekomstige psychotherapeut de methode op zichzelf ervaart, die hij vervolgens gaat toepassen.

De volgende fase van de training is werken onder toezicht van een supervisor, d.w.z. een gekwalificeerde psychotherapieleraar. Alle bovengenoemde fasen duren meerdere jaren. De opleiding wordt afgesloten met een certificeringsexamen in het bijzijn van de opleidingscommissie. Er wordt aangenomen dat een psychotherapeut zijn kwalificaties gedurende zijn professionele leven verwerft en verbetert.

Psychotherapie moet worden uitgevoerd door een psychotherapeut, dwz een persoon die, volgens de normen die worden erkend door Poolse en buitenlandse psychotherapeutische verenigingen, een persoon is die, naast belangrijke psychologische of aanverwante studies (zoals sociologie, psychiatrie, pedagogiek), een getuigschrift van een van de in Polen erkende psychotherapeutische verenigingen, of een opleiding volgt die leidt tot een door een bepaald genootschap afgegeven certificaat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here